Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

Online vásárlás kriptovalutával: valóban megéri?

A Bitcoin berobbanása óta a kriptovaluta az elmúlt évek egyik legfelkapottabb beszédtémájának számít. A virtuális fizetőeszközök egyre népszerűbbek, és mára több ezerféle került forgalomba, melyek közül bárki, bármilyet, és legfőképp: bármennyit vásárolhat. 

És habár kriptovaluta vásárlás során a legáltalánosabb cél a hosszútávú befektetés, sokan kifejezetten online vásárlás céljából váltják „valódi” pénzüket virtuális fizetőeszközökre.

Ebben a bejegyzésben rövid betekintést nyújtunk abba, mit is jelent a kriptovaluta fogalma, és miért éri meg online vásárlás során hagyományos fizetőeszközök helyett neked is kriptovalutát használnod.


Mi az a kriptovaluta?


A kriptovalutára sokan humorosan csak „játékpénzként” hivatkoznak, azonban ez meglehetősen távol áll a valóságtól. A kriptovaluta ugyanis annak ellenére, hogy anyagi formában nem létezik, teljesértékű digitális fizetőeszköz. 

A kriptovaluta gyakorlatilag a megfoghatatlan, elektronikus pénz gyűjtőneve. Nagy előnye, hogy a legtöbb kriptovaluta mögött nem áll központi bank, vagy állami hatóság, így szabadon és kötöttségek nélkül birtokolhatjuk és fizethetünk vele vagy küldhetjük országhatároktól függetlenül. A kriptopénzek a nap bármely órájában, biztonságosan használhatók, felhasználásuk pedig nemcsak decentralizált, de olcsó is egyben.  

Lehetővé teszi a peer-to-peer kereskedelem, a közvetlen kifizetések, a megtakarítások és még sok minden egyéb pénzügy egyszerű és hatékony kezelését. Többek közt a mindennapi áruk és szolgáltatások megvásárlására is egyre szélesebb körben használható.


Vásárlás kriptovalutával: alacsony tranzakciós díjak és biztonságos fizetés


Sokan az előnyök ellenére sem feltétlenül mernek kriptovalutába fektetni, attól tartva, hogy verejtékes munkával megkeresett pénzüket ilyen formában nem tudják majd elkölteni. Az igazság azonban az, hogy egyre több online felület fogadja el lehetséges fizetőeszközként a különböző kriptovalutákat, melyek abban az esetben különösen hasznosak lehetnek, ha például sokat vásárolsz külföldről.

A kriptovalutával történő fizetés egyik nagy előnye ugyanis, hogy nem kell sem a valuták átváltásával kapcsolatos költségekkel, sem pedig túlzottan magas tranzakciós díjakkal számolnod. Éppen ezért a legtöbben az olyan kriptopénzeket, mint a Bitcoin, főként a nemzetközi tranzakciók bonyolítására használják. 

Kriptopénzzel tehát gyakorlatilag bárhol, bármikor fizethetünk, és nem kell többé amiatt aggódnunk, ha országhatárokat lépünk át és az adott tartózkodási helyünkön más a hivatalos fizetőeszköz.

Sokak számára lehet továbbá előnyös az is, hogy kriptovalutában érkező összeget olyan felhasználók is tudnak fogadni, akik a hagyományos bankoknál vezetett számlával nem rendelkeznek. Arról nem is beszélve, hogy a kriptovaluta használata anonim, ami sokak számára fontos lehet egy olyan világban, ahol az adatvédelem egyre nagyobb jelentőséggel bír.

Végül pedig érdemes megemlíteni azt is, hogy a kriptovaluta rendkívül biztonságos fizetőeszköz is egyben, hiszen nem fizikai valuta. Ezért a tolvajok és hackerek nagyon nehezen tudnak hozzáférni. A kiberbűnözők csak a kriptopénztárca privát kulcsait ismerve férhetnek hozzá megtakarításainkhoz, ám ez a megfelelő biztonság mellett technikailag szinte lehetetlen.


Szóval, megéri kriptopénzzel vásárolni?

Összességében tehát elmondható, hogy a kriptovalutával történő online vásárlás sok esetben nemcsak kényelmes és biztonságos, de kifizetődőbb is lehet. Különösen a nagyobb összegű, külföldi vásárlás esetén, amikor a hagyományos pénznemek esetén igen magas tranzakciós díjakkal kell számolnunk, és akár már magán a valutaváltás folyamatán is sokat bukhatunk.

Ha pedig attól tartanál, hogy kriptovalutákba fektetett pénzedet itthon nem tudod elkölteni, ettől sem kell félned, hiszen egyre több olyan online üzlet létezik, mely a hagyományos banki tranzakció mellett kriptovalutás fizetési lehetőséget is kínál.
 

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk