Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

Online bankkártyás fizetés: mennyire biztonságos?

Az elmúlt időszakban ugrásszerűen megnövekedett azok száma, akik rendszeresen vásárolnak online. Ettől függetlenül még mindig akadnak olyanok is, akik szkeptikusak az online fizetéssel szemben, és nem szívesen adják meg bankkártya-adataikat egy weboldalon.


Abban az esetben pedig, ha biztonságos megoldásokat alkalmaz egy webáruház, az online fizetés semmivel sem rizikósabb, mintha egy boltban használnánk a bankkártyánkat.


Most megmutatjuk azt, hogyan lehet egy online áruház igazán biztonságos, és mikor nem kell a felhasználóknak amiatt aggódniuk, hogy féltve őrzött adataik rossz kezekbe kerülnének.


A legfontosabb alap: az SSL tanúsítvány


Habár egyre ritkábban, de még mindig találkozhatunk olyan honlappal, melyeknél a böngészőnk külön felhívja a figyelmet: Nem megbízható weboldal. Ez alapvetően nem azt jelenti, hogy támadó, kártevőket terjesztő, vagy épp adathalász oldallal állnánk szemben. Ettől függetlenül azonban rizikós lehet a használata, különösen abban az esteben, ha egy webáruházról van szó. Hogy miért?


A nem biztonságos oldalak egyszerű http protokollt használnak, azokkal a honlapokkal szemben, melyek https protokoll szerint működnek. A https alapjában véve ugyanaz a protokoll, mint a http, fontos különbség azonban, hogy a https esetében a kommunikáció biztonságos módon, titkosítva, a kapcsolat résztvevő tagjait azonosítva zajlik.


Ez azt jelenti, hogy ha a böngészőnk címsorában https-el kezdődő webcímet látunk, abban az esetben az általunk elküldött adatok egy titkosító folyamaton mennek keresztül, melynek köszönhetően a hackerek hiába is férnek hozzá a kommunikációhoz, nem tudják dekódolni az adatokat.


A https protokoll használata már csak azért is fontos, mert a nem a biztonságos weboldalakat nemcsak a böngészők, de a Google is hátrányban részesíti. Ha pedig egy online áruház enélkül nélkül üzemel, abban az esetben büntetés is kiszabható rá.


A titkosított kommunikációhoz manapság már nincs szükség semmiféle különös, tízezrekbe kerülő megoldásra, mindössze egy SSL tanúsítványra, melyet bármelyik tárhelyszolgáltató biztosítani tud ügyfeleinek. Az SSL tanúsítványok fizetős és ingyenes formában egyaránt elérhetők.


Miért nem kell tartani a bankkártyás fizetéstől?


A megbízható webáruházak minden esetben olyan platformokat használnak online fizetésre, melyek nemzetközi előírásoknak megfelelően működnek. Ha egy https alapú oldalon a fizetés során olyan felülettel találjuk szemben magunkat, mint a SimplePay, a Barion vagy épp a PayPal, nem kell aggódnunk a bakkártya-adataink biztonsága miatt. Nemcsak a hackerek, de a szolgáltató sem fog hozzáférni a fizetéshez szükséges, személyes információinkhoz.


A biztonságot tovább növeli, hogy online bankkártyás fizetés esetén az összeg nem kerül azonnal levonásra a kártyáról, csupán zárolásra kerül. Így, ha visszaélést gyanítunk, a megfelelő igazolás birtokában azonnal a bankhoz fordulhatunk, aki így letilthatja a kereskedő felé indított utalást.


Mire érdemes vigyázni online fizetés esetén?


Még a legbiztonságosabb webshopban történő vásárlás esetén is akad pár dolog, amire érdemes odafigyelni a maximális biztonság érdekében. Hiszen gondoljunk csak bele: egy boltban sem kiabáljuk a világba például a bankkártyánk számát vagy épp a hitelesítésére szolgáló, fontos adatokat.


Éppen ezért fontos, hogy semmilyen online felületen ne mentsük el bankkártyánk adatait. Habár ez a lehetőség rendkívül kényelmesnek tűnik, sajnos veszélyes is lehet, hiszen egy esetleges adatszivárgás esetén a privát információk könnyen illetéktelen kezekbe kerülhetnek. Ehelyett érdemes az adatokat olyan helyen tárolni, ahol csak mi magunk férhetünk hozzá. Erre akár egy megfelelő védelmet biztosító jelszókezelő applikáció is alkalmas lehet.


Fontos továbbá, hogy sose fizessünk bankkártyánkkal nyilvános hálózaton, csakis biztonságos hálózatot használjunk erre. A nyilvános Wi-Fi hálózatok ugyanis a hackerek kedvelt célpontjai, s nagyon könnyen feltörhetik őket.
 

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk