Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

OECO WebTel: webfejlesztés a kulisszák mögött

OECO WebTel: webfejlesztés a kulisszák mögött


Mai blogposztunkban kivételesen nem marketing- vagy programozás-technikai újdonságokról lesz szó, hanem egy olyan projektről, amibe fél évvel ezelőtt vágtunk bele. Célunk egy online telemetria rendszer elkészítése volt. A webfejlesztők munkája változatos, de ilyen projekttel ritkán találkozni, ezért most összefoglaljuk az egyik legérdekesebb „hobbi” projektünket!

Mindig is szerettük a kihívásokat, az innovatív megoldásokat, a kicsit őrült ötleteket, amik megmozgatják a fantáziánkat. Ezért is mondtunk egyből igent, mikor az Óbudai Egyetem Shell Eco-marathon csapatától megkerestek minket azzal a tervükkel, hogy a 2014-es versenyen szeretnének valós időben és bárhonnan hozzáférni az általuk épített prototípus telemetriai adataihoz.

De mi is az a Shell Eco-marathon, és hogy kerülünk mi oda?

A Shell Eco-marathon célja nem más, mint 1 liter benzinből a lehető legnagyobb távolságot megtenni. Az Óbudai Egyetem csapatával, az OECO-val, akik minden évben részt vesznek ezen a megmérettetésen, már régebben kapcsolatban állunk. Informatikai partnerként honlapjuk fejlesztésében, és üzemeltetésében is részt veszünk.

A 2014-es versenyre a csapat egy olyan telemetria rendszert álmodott meg, amin keresztül valós időben az autó különböző adatait (sebesség, fordulatszám, hőmérsékletek, stb.) figyelemmel lehet kísérni. Ez a versenyen kulcsfontosságú, hiszen azonnal hozzáférhetnek olyan információkhoz, melyeket felhasználva javítani tudnak az eredményükön.

Az ötlet tehát már megvolt, el kellett kezdeni tervezni és megvalósítani.

Flat, responsive UIX és a többi varázsszó

A tervezés során szerettük volna, hogy a hagyományos, egyszerű kinézetű telemetria programoktól eltérően a WebTel felülete a modern web design és programozás irányelveit kövesse. A célunk az volt, hogy az oldal elemei egyszerre legyenek szépek és informatívak.

Flat és Responsive. Ez manapság két sokat emlegetett design trend, amiről már mi is írtunk a bogunkban. A telemetria rendszer felhasználói felületénél is ennek a két trendnek az elemeiből építkeztünk. Kezdetben nem volt cél a mobilra optimalizáltság, de mivel jópofa dolog a pálya mellől egy tablettel a kezünkbe követni az eseményeket, ezért a programozás során ezt is megvalósítottuk.

A motorháztető alatt

A motorháztető alatt az általunk kedvelt Zend Framework lapul. A rendszert XML és PHP alapú adatfeldolgozással és tárolással egészítettük ki. A kommunikáció AJAX és Websocket alapokon történik.

Az Óbudai Egyetem villamosmérnökei által épített elektronika az autó adatait az idei versenyen egy németországi szerverre továbbította. Az online rendszer itt kapcsolódott be azzal, hogy a szervert monitorozva az adatokat megjelenítette különböző grafikonokon és mutatókon, illetve rögzítette őket, hogy később is vissza lehessen játszani azokat.


Hogyan tovább?

A rendszer a versenyen éles körülmények között is tesztelve lett, és jelesre vizsgázott. A béta állapot egyelőre megmarad, hiszen szeretnénk a jövőben még többet kihozni belőle, és amolyan mérnöki játszótérként szabadidőnkben fejleszteni rajta.

Ezúton gratulálunk az OECO csapatnak a 2014-es Shell Eco-marathonon elért 434km-hez, és reméljük, hogy eredményeikhez a jövőben is hozzájárulhatunk informatikai megoldásainkkal.

Az OECO honlapja: http://oeco.hu/

Facebook-oldaluk: https://www.facebook.com/oeco.hu

 

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk