Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

Mikor nem jó döntés egy CMS alapú weboldal?

Mikor nem jó döntés egy CMS alapú weboldal?

A tartalomkezelő (CMS) rendszerek kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy alacsony költségvetésből (vagy akár ingyen) funkcionalitásában teljes weboldalt készítsünk. Ez sok mindenkinek jelent hatékony megoldást, azonban érdemes tudni, hogy nem mindenki számára működőképes.

Most megmutatjuk azt, hogy milyen esetekben nem feltétlenül jó megoldás a CMS alapú honlap, és mikor lehet valakinek szüksége egy egyedi tervezésű, profi weboldalra.

Frissítés és karbantartás: nem mindenkinek van rá ideje

Legyen szó akár CMS-ről, akár egyedi tervezésről, minden honlapban megegyezik, hogy a hatékony működés érdekében rendszeres karbantartást igényel. Ez sok dolog szempontjából fontos. Egyrészt a megfelelő betöltési sebesség, másrészt pedig az egyre szaporodó kibertámadások miatt is. A CMS alapú oldalak esetében ezt a karbantartást a felhasználók egyszerűen, néhány kattintással el tudják végezni. 

Azonban fontos, hogy legalább havonta egyszer ne feledkezzünk meg a CMS és a kiegészítők frissítéséről, ellenkező esetben oldalunk akár össze is omolhat vagy könnyen válhat kibertámadás célpontjává. Ez a rendszeres ellenőrzés és frissítés sok időt vehet igénybe, melyet sokkal fontosabb dolgokra is szánhat egy vállalkozó. 

Egy egyedi tervezésű weboldal esetében a tulajdonosnak általában ezzel nem kell bajlódnia. A frissítést ugyanis ezekben az esetekben a fejlesztéssel és üzemben tartással foglalkozó cég végzi. Ez azt jelenti, hogy nekünk az ujjunkat sem kell mozdítani annak érdekében, hogy honlapunk mindig naprakész legyen, és amiatt sem kell aggódnunk, hogy egy nem megfelelő plugin frissítés vagy épp egy biztonsági rés miatt az oldalt támadás érné, és órákra vagy napokra elérhetetlenné válna.

Rejtett költségek, melyekről sokan csak hallgatnak

Manapság rengeteg lehetőség kínálkozik arra, hogy valaki ingyen, vagy nagyon alacsony áron elkészíthesse saját weboldalát. A WordPress kiváló megoldást jelent erre, hiszen ingyen és bérmentve elérhető, használatához gyakorlatilag csak a tárhelyért és a domain névért kell fizetnünk. Fontos azonban megjegyezni, hogy a látszólag ingyenes üzemeltetés sokszor olyan rejtett költségekkel is járhat, melyekre a legtöbb felhasználó elsőre nem gondol.

Ilyen lehet például a jól működő biztonsági pluginek éves díja, melyeket ugyan nem kötelező használni, ám egy honlap megfelelő működéséhez erősen ajánlott. De ugyanúgy fizetni kell egy jó megjelenésű, személyre szabható sablonért is, ha szeretnénk, hogy weboldalunk kitűnjön a sokéves átlagból és egyedi legyen.

Itt persze egyik esetben sem százezres költségekről van szó, azonban ne feledjük: sok kicsi sokra megy. Egy komolyabb üzleti honlap esetében a rendszeres extra kiadások néhány hónap vagy 1-2 év után akár azt a szintet is elérhetik, hogy jobb befektetésnek tekinthető egy egyedi, szakértők által tervezett honlap üzemeltetése.

A tartalomkezelő nem való mindenkinek

A CMS egy rövidítés, melynek jelentése „content management system”, azaz tartalomkezelő rendszer. Már a megnevezés is arra utal, hogy egy CMS alapú weboldal azok számára jelenthet jó megoldást, akiknek a felületén rendszeresen frissül a tartalom. Blogok, híroldalak, aktív kommunikációt folytató vállalkozások. Sokaknak azonban nincs erre szüksége, hiszen az üzleti weboldalak többsége statikus, legfőbb céljuk pedig, hogy releváns információt kínáljanak a látogatók számára.

Ilyen esetekben jó döntés lehet egy egyedi megjelenésű weboldal, melyet úgy terveztek, hogy a vállalkozásoddal kapcsolatos tudnivalókat különleges, látványos módon jelenítse meg. Természetesen egy egyedi weboldalon is jelenhet meg rendszeresen frissülő tartalom. Ugyanúgy indíthatsz céges blogot vagy közölhetsz napi híreket. Elmondhatjuk tehát azt, hogy ha szélesebb körű funkcionalitásra és egyedibb megjelenésre vágysz, abban az esetben az egyedi fejlesztés lesz számodra az ideális.

Végeredményben azt mondhatjuk, hogy a CMS nem feltétlenül való mindenkinek, az esetek többségében azonban hatékony megoldást jelet azok számára, akik stabil, egyszerűen kezelhető online megjelenésre vágynak. Egyértelműen megvannak a maga előnyei és hátrányai, és ennek tükrében érdemes döntened, hogy a te vállalkozásodnak melyik megoldás lehet ideális: az egyszerűen és hatékonyan üzemeltethető CMS alapú honlap, vagy egy funkcionalitás és megjelenés terén is teljesen egyedi, saját fejlesztésű weboldal? Ha szeretnéd, mi mindkettőben segíthetünk neked!
 

Címkék:

  • CMS,
  • Weboldal,
  • Webfejlesztés

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk