Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

Mi az az NFT és miért lehet érdemes neked is befektetned?

Mi az az NFT és miért lehet érdemes neked is befektetned?

Időről időre feltűnnek a köztudatban olyan kifejezések, melyek néhány hónapon át a csapból is folynak, majd mindenki megfeledkezik róluk, mintha nem is léteztek volna. Sokak számára ilyennek tűnhet az NFT is, a rejtélyes betűszó, amelyről a közelmúltban rengeteget olvashattunk.

De mit is jelent pontosan ez a rövidítés és mit érdemes tudni róla? Az NFT is csak egy hangzatos lufi lenne, mely néhány hónap szárnyalás után egyszerűen csak kipukkad, vagy valóban érdemes foglalkozni vele? Most az ezzel kapcsolatos, legfontosabb tudnivalókat gyűjtöttük össze.

A rejtélyes három betű: mi az az NFT?

Az NFT azaz non-fungible token egy egyedi, mással nem becserélhető digitális érme. Minden NFT különleges, csak egyetlen létezik belőle. Tulajdonképpen egy képhez, animációhoz, videóhoz, hangfájlhoz kapcsolt kódsor, mely az eredetiség igazolására szolgál. Valami olyasmi, mint egy festmény esetében az autentikus aláírás, csak digitális formában.

Az NFT 2017 óta létezik, működése pedig az Ethereum kriptovaluta blokklánc technológiáján alapul. Segítségével megoldhatóvá vált, hogy egy adott alkotás a digitális térben is egyedi és megismételhetetlen legyen. Az NFT-k ugyanis digitális egységek segítségével rögzítik a tulajdonost, a szerződést, a tranzakció idejét, az adatok pedig nyilvánosak és bárki által, bármikor visszakereshetők.

Röviden és tömören tehát az NFT nem más, mint a virtuális műkereskedést lehetővé tevő technológia, mely egyre népszerűbb mind az alkotók, mind a műgyűjtők körében. És bármilyen meglepő is lehet elsőre, hatalmas lehetőségeket rejt magában.

Milyen lehetőségeket rejt az NFT?

Elsőre talán szürreálisnak hangzik hatalmas összegeket fizetni egy olyan dologért, mint egy nagy felbontású JPEG fájl vagy egy online játékban használható, virtuális eszköz tulajdonjoga. Az igazság azonban az, hogy az NFT-k birtoklása nagyon is jó üzlet.

Ennek oka, hogy a non-fungible tokeneknek nincs egységes árfolyama. Mindegyik annyit ér a piacon, amennyit adnak érte. Ez azt jelenti, hogy egy egyedi műalkotás birtoklása milliomossá is tehet. Éppúgy, mint a valódi, kézzelfogható műtárgyak esetében. Az NFT-k azonban egy hatalmas előnnyel is rendelkeznek.

Ez pedig nem más, mint hogy a tokenek értékesítése után a művészek nemcsak az eladásból szereznek bevételt, hanem a későbbi tranzakciókból is részesednek. Abban az esetben persze, ha van saját kriptopénztárcájuk.

Az NFT-kkel való kereskedés gyakorlatilag nem különbözik a műtárgyakkal, sportkártyákkal vagy bármilyen egyéb, gyűjthető dologgal való kereskedéstől. Egy NFT értéke akár több millió forint is lehet abban az esetben, ha a gyűjtők számára értéket képvisel. Amennyiben pedig nem, abban az esetben teljesen értéktelen is lehet.

Éppen ezért fontos, hogy jól nézd meg, mibe fekteted a pénzed. Egyáltalán nem biztos ugyanis, hogy idővel minden digitális műalkotás vagy gyűjthető NFT értéke megsokszorozódik. Lehetséges azonban az is, hogy egy apró Ethereum-töredékért cserébe olyan egyedi tokent vásárolsz, amely kis idő múlva akár gazdaggá is tehet!

Kipukkadhat az NFT lufi?

Sokan úgy gondolják, hogy az NFT-piac nem más, mint egy újabb, látványos kártyavár, mely csak idő kérdése, hogy érdeklődés hiányában összedőljön. Sok szakértő szerint az érdeklődés hamar alábbhagyhat, és megmaradhat az unatkozó szupergazdagok és a pénzmosók kétes játszóterének. Mások szerint azonban a blokklánc technológia hatalmas lehetőséget rejt magában.

Ez való igaz, hiszen az NFT-k egyedi kódolása az autentifikáció egy kiváló formája, és akár a digitális jegyek és okiratok kiállítása során is remekül alkalmazható. Éppen ezért az optimista szakemberek úgy látják, hogy a jelenleg virágkorát élő non-fungible token a jövőben sem vész majd el, csak átalakul, fejlődik. Ennek tükrében pedig érdemes lehet közelebbről is megismerkedni az NFT-k működésével.
 

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk