Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

Mennyire van biztonságban a weboldalam?

Mennyire van biztonságban a weboldalam?

A legtöbb weboldal-tulajdonos ma már tudja, hogy napjainkban a kiberbiztonság kérdése fontosabb, mint korábban valaha. A hackerek elleni védekezésre pedig a felhasználók mellett a szolgáltatóknak és a honlapok üzemeltetőinek is fel kell készülniük.

Azt a tévhitet tehát, amely szerint a weboldal biztonságába fektetett energia afféle luxusnak vagy hóbortnak számít, ideje minél hamarabb elfelejtenünk. 

De mik azok a kritériumok, amelyeknek egy weboldalnak meg kell felelnie abban az esetben, ha szeretnénk, hogy ellenálló lehessen az egyre szaporodó kibertámadásokkal szemben? Most összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Nyílt forráskódú CMS? Gondoljuk át kétszer!

Saját honlap üzemeltetése során az egyik legkézenfekvőbb megoldást az olyan CMS rendszerek jelentik, mint a világszerte milliók által használt WordPress. Fontos azonban tudni, hogy az ilyen, nyílt forráskóddal rendelkező megoldások nemcsak a becsületes felhasználók, de a hackerek körében is rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek. 

Elég lehet a frissítést elhanyagolni, és máris olyan kiskapuk nyílhatnak meg a kiberbűnözők előtt, melyeken keresztül könnyen hozzáférhetnek személyes adatainkhoz vagy akár a teljes irányítást is átvehetik honapunk felett. Éppen ezért fontos, hogy hasonló megoldás használata esetén nagy hangsúlyt fektessünk a biztonságra.

A WordPress-hez például rengeteg olyan kiegészítő elérhető, amelyek segítségével hatékonyan léphetünk fel a brute force támadásokkal, az adathalász kísérletekkel, vagy akár a különböző vírusokkal szemben is. Ezek a pluginek gyorsan telepíthetők, egyszerűen használhatók, és általában limitált funkciókkal ugyan, de akár ingyenesen is elérhetők.

A kiegészítők mellett a nyílt forráskódú CMS rendszer használata során fontos odafigyelni a megfelelő erősségű jelszavak és az olyan biztonsági megoldások, mint a kétfaktoros azonosítás használatára is.

A https protokoll ma már nem luxus, hanem alapkövetelmény

Jó ideje már annak, hogy a Google hátrányban részesíti azokat a weboldalakat, amelyek nem rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal, azaz nem https, hanem http protokollon üzemelnek. És hogy mi ennek az egésznek a lényege?

A https protokoll lehetővé teszi, hogy az adott weboldalon keresztül zajló kommunikáció egyszerre titkosítható és autentikált legyen. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók és honlap közt vándorló adatokhoz a kiberbűnözők jóval nehezebben férhetnek hozzá.  Az esetlegesen kezükbe kerülő adatokat pedig dekódolniuk kell, ami, ha nem is feltétlenül lehetetlen, de mindenképp komoly fejtörést okozhat nekik.

Ezt a protokollt eleinte a bankok és a webáruházak alkalmazták, mára azonban ipari sztenderddé vált, és gyakorlatilag megbízható honlap nem létezhet SSL tanúsítvány nélkül. Ami azt jelenti, hogy egy átlagos, http domain nemcsak kevésbé biztonságos, de a Google találati listáin már esélye sincs arra, hogy előkelő helyen jelenjen meg.

A biztos alapokon rengeteg múlhat: a megfelelő szolgáltató kiválasztása

Egy sikeres honlap olyan, mint egy jól felépített ház. A biztos alapok nagyon sokat jelentenek annak érdekében, hogy ne tudjon összeomlani. A stabil alapot pedig ebben az esetben a megfelelő tárhely és a jó tárhelyszolgáltató jelenti. 

Minden esetben érdemes olyan szolgáltatót választanunk, ahol a biztonság nem luxus, hanem a szolgáltatás alapvető, szerves része. Itt az alapvető tűzfal és vírusvédelmi megoldások mellett gondolni kell például a rendszeres, lehetőleg napi szintű biztonsági mentés lehetőségére. 

Ezen felül sokat számít a jó, akár 24/7-ben is elérhető ügyfélszolgálat is, hiszen bármikor történhet olyan probléma, amivel kapcsolatban a szolgáltató segítségét kell kérnünk. Ilyen szituációkban pedig fontos, hogy a szakértők a lehetőleg a leggyorsabb módon tudják orvosolni a weboldalunk biztonságával kapcsolatban felmerült problémákat.


 

Címkék:

  • Weboldal,
  • Webfejlesztés,
  • biztosságos weboldal

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk