Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

Magento vs. Zend: keretrendszerek háborúja I.

Magento vs. Zend: keretrendszerek háborúja I.

Bár első ránézésre talán úgy tűnik, különösen azok számára, akik nem mozognak otthonosan a programozásban, hogy a fenti cím két szuperhős végső küzdelmére utal, de ki kell ábrándítanunk mindenkit: sem Magento, sem pedig Zend nem a fantasy világának szülöttei.

Hogy akkor mégis mik ezek?

Keretrendszerek, amelyek egymás ellen küzdenek

Nos, a Magento és a Zend olyan nyílt forráskódú keretrendszerek, amelyek internetes webáruházak és webes applikációk gyors, egyszerű elkészítését teszik lehetővé.

A fejlesztők körében persze megoszlanak a vélemények arról, hogy melyik a jobb, és ki-ki az egyikre vagy a másikra esküszik, miközben mindkét motornak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

A választást természetesen az is befolyásolja, hogy a megrendelőnek mi a célja a webshoppal, hogy mekkora az üzletben a fejlődési potenciál, és hogy mennyit szán az ügyfél a későbbi fenntartásra, milyen értékesítés-támogatásban gondolkodik (pl.: keresőmarketing) – ezek mind olyan paraméterek, amiket alaposan át kell gondolni a webfejlesztés megkezdése előtt.

Magento és Zend – Melyik jobb, miben jobb?

A fenti tényezők figyelembe vételével elmondhatjuk: ha valaki biztosan tudja, hogy egy kis adatbázissal rendelkező, minimális trestreszabást igénylő standard bolt is kiszolgálja az igényeit, akkor mind a Zend, mind pedig a Magento PHP megfelelő döntés lehet a számára.

Azt viszont nem árt szem előtt tartani, hogy még egy egyszerűbb, Magentóval készült oldal karbantartási költsége is tetemesebb lesz, mint egy jóval bonyolultabb, Zend alapokon nyugvó portálé.

Ebből az is következik, hogy nagyobb adatbázisú, több személyre szabást igénylő, esetleg B2B (business-to-business) funkciókkal rendelkező webshopok esetében mindenképpen érdemes a Zend mellett letenni a voksot, és mi, az SRG munkatársai is ezt a motort javasoljuk minden mostani és leendő partnerünknek.

Hogy alapvetően milyen különbségek és hasonlóságok vannak a két keretrendszer között, illetve, hogy milyen specifikus tulajdonságokkal rendelkezik az egyik vagy a másik, azt a következő cikkünkben áruljuk el Nektek!

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk