Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

Hogyan működik egy Display kampány

Hogyan működik egy Display kampány


Az online marketingben stratégiák, csatornák és eszközök garmadáját használjuk. A webfejlesztés születését és elterjedését követő években az online reklámozás nagyrészt az olyan technikákra korlátozódott, mint például a bannerek megjelenítése, mára ez azonban már a múlté. A felhasználók a hagyományos típusú reklámokat már észre sem veszik – ezt a jelenséget bannervakságként ismerjük.
Az agy egyszerűen lényegtelen információként értékeli a reklámot, átugorja. Ha tehát reklámcélú tartalommal akarunk bevételt generálni, igen ügyesnek kell lennünk. Erre pedig a Google Display Hálózata elképesztően jó lehetőségeket biztosít.


Aki aktívan érdeklődik a technológia iránt, tudhatja, hogy a Google messze nem csak az online keresésekkel foglalkozik. Mára mesterséges intelligenciát fejlesztenek, önvezető autóik az utakat járják, számtalan különféle projektet futtatnak, amelyek egy része meghatározó szerepet játszhat majd a jövőnk alakulásában.


Mindehhez elképesztő mennyiségű pénzre van szükség, abban viszont nincs hiány – mostanra a 60 milliárd dollárt is bőven meghaladta már éves bevételük. E bevétel 90-95 százalékát pedig évről évre reklámozásból, például AdWords keresőmarketingből szerzik. Az pedig nem véletlen, hogy ennyien megbíznak a Google rendszerében – az ugyanis nagyon is képes elképesztő eredményeket szolgáltatni. Feltéve, hogy megfelelően használjuk.

Mire képes a GDN?

A marketing egyik legfontosabb eleme a célzás. Ehhez természetesen pontosan meg kell határoznunk a célközönségünket. Meg kell tudnunk kik ők és mit csinálnak, hogyan használják a netet. Milyen keresőszavakat írnak a Google-be, ha vásárolni akarnak, milyen oldalakat látogatnak meg. Komoly elemzést kell végeznünk, demográfiai adatokat és a Google Analytics grafikonjait böngésznünk – ha azonban végzünk, rendelkezni fogunk egy rakás olyan adattal, amelyek lehetővé teszik, hogy a lehető legpontosabban megcélozzuk azokat az embereket, akik igényt tarthatnak a szolgáltatásunkra.


Hogy milyen eléréssel bír a hálózat? Ahogyan azt a Google-től megszokhattuk, gyakorlatilag minden egyes internetezőt elérhetünk, ha akarunk (és ha bírja a marketingbüdzsé...). A 2013-as adatok alapján az internetet használók 90% százalékát képes így vagy úgy elérni a Display Hálózat több mint kétmillió tartalomszolgáltató oldalon és mobilapplikáción keresztül.
A Google hálózatában megjelenített hirdetések átkattintási aránya 3,16%, de az első pozícióba kerülőknél akár 7%-ot is elérhetünk, ami kivételesen jónak számít.


A reszponzív mobiltelefonos felhasználóknál is igen jó eredményeket érnek el – ez annak is köszönhető, hogy a Google aktívan igyekszik hirdetői körében megismertetni a koncepciót, amelyet mikromomentumoknak nevezett el. Ennek lényege, hogy a mobilról internetezők esetében a hagyományos vásárlási út szétesett, rengeteg apró pillanatra, mint amikor például a liftben keresünk boltot, iratainkra várva tervezünk nyaralást vagy ebéd közben nézegetünk autókat.


A Display Hálózat rendkívül pontos célzást tesz lehetővé (erről mindjárt bővebben is beszélünk), így képesek vagyunk nem csak a megfelelő embereket elérni, de a megfelelő paraméterek megadásával pontosan akkor és úgy hozzájuk szólni, hogy a konverzió onnan már gyerekjátéknak számítson.

Hogyan célozhatunk?

Megadhatjuk, hogy hirdetéseink olyan oldalakon jelenjenek meg, amelyek kontextuálisan relevánsak termékeinkre vagy szolgáltatásainkra nézve (contextual targeting). Magyarul ha egy drágakövekről szóló blogra téved a látogató, megjelenik neki online ékszerboltunk hirdetése. Azt is megadhatjuk, hogy pontosan mely oldalakon jelenjenek meg a hirdetéseink (ez a placement targeting). Még a pontos aloldalakat is megadhatjuk – ez pedig remek lehetőséget ad arra, hogy a display eszközöket tartalommarketinges taktikákkal kombináljuk költséghatékonyan.


A remarketinges célzás szerepe is óriási. Nyilvánvaló, hogy nem mindenkiből lesz vásárló, aki az oldalunkra eljut – az értékesítési tölcsér minden pontján hullanak ki emberek, a vásárlói út sokfelé ágazhat el. Sok esetben a vásárló egyszerűen csak nem találja meg a számára ideális ajánlatot. Pedig lehet, hogy van olyasmink, ami érdekelhetné. A remarketing lehetőséget ad arra, hogy a hirdetéseinket olyanoknak jelenítsük meg, akik már jártak az oldalunkon. Ezt rendkívüli pontossággal megtehetjük: például ha a felhasználó egy adott termékoldalt tekintett meg nálunk, más oldalakon akár pontosan arról az adott termékről szóló hirdetéseket is megjeleníthetünk.


Célozhatunk a felhasználók érdeklődési körére is – a Google magától értetődően képes meghatározni, hogy milyen témák érdekelnek minket, hiszen mindenre az ő szolgáltatásuk segítségével keresünk rá. A Google ijesztően részletes profilt képes összeállítani bárkiről, aki rendszeresen használja a szolgáltatásait, de az online marketingben ez nagy hasznunkra van. Hogy egy egyszerű példát vegyünk, futócipőt hirdethetünk valakinek, aki érdeklődik a futás iránt. Pontosan azt adhatjuk, amire vágynak.


Végül demográfiai eszközeink is akadnak bőven. A földrajzi célzás segítségével megadhatjuk például, hogy egy adott országban, vagy éppen egyetlen városban élő felhasználóknak hirdessünk, ami lokális üzletnél igen jól jön. Ezzel és a fent már részletezett eszközök segítségével megtehetjük, hogy kávézónk egy különleges új termékét olyanoknak reklámozzuk, akik kifejezetten érdeklődnek a különleges kávék iránt, akik a közelünkben élnek és mindezt olyan oldalakon, amelyek a kávézás művészetéről szólnak. És magától értetődő, hogy nyelvi célzással is élhetünk. Kiválaszthatunk olyan paramétereket, mint az életkor és a nem.


A hirdetések megjelenésének paramétereit is pontosan megadhatjuk – például azt, hogy a hajtás felett (above-the-fold) jelenítsük meg, így több felhasználót érve el a segítségükkel, vagy, hogy pontosan mikor jelenjenek meg, melyik napon és melyik órában. Kiválaszthatjuk, milyen rendszerességgel akarunk egyes felhasználóknak hirdetni (hiszen értelmetlen lenne ugyanazt a hirdetést percenként megjeleníteni valakinek). Sőt, még azt is megadhatjuk, milyen típusú tartalmak mellett nem kívánjuk megjeleníteni hirdetéseinket.

Milyen típusú hirdetéseket jeleníthetünk meg?

A hálózaton belül Google Ads hirdetéseket mutathatunk a felhasználóknak. Ezek legegyszerűbb formája az egyszerű szöveges hirdetés. Ezek kiváló eszközök lehetnek akkor, ha olyan közönséget célzunk meg, akik készen állnak a vásárlásra. Az ő meggyőzésükre elegendő lehet akár néhány jól megfogalmazott szó is, ehhez azonban nagyon pontosan kell targetálnunk

.
Ha más a célunk, például a brandépítés vagy a leadgenerálás, és nem rögtön a konverzióhoz akarunk vezetni a felhasználót, más eszközöket is alkalmazhatunk. Képeket vagy akár videohirdetéseket például, amelyek jól rezonálnak az adott célközönséggel.

Hogyan lehetsz a leghatékonyabb?

A Google Display Hálózata rendkívüli lehetőségeket tartogat, azonban éppen azért, mert olyan sok helyen, sokféleképpen jelenhetünk meg, folyamatosan felügyelnünk kell kampányainkat. Egyszerűbb online kampányok esetén elég lehet, ha hetente igazítunk az eredmények szerint, a Google hirdetései esetében azonban ezt napi szinten kell végeznünk, ha valóban jó eredményeket akarunk – vagyis alacsony megjelenésenkénti költséget, jó pozíciókat és sok átkattintást.

A legtöbbet a célzással kell foglalkoznunk. Mivel a Google kimerítő részletességű adatokkal is szolgál, folyamatosan tisztában lehetünk vele, hol kell igazítanunk, ehhez azonban nem árt, ha értünk is az adatok értelmezéséhez. Hasznos lehet az is, ha a konkurencia kampányait figyelemmel követjük.


Így érhetünk el olyan eredményeket, mint például a Julian Bakery, amely konverzióit 33 százalékkal, oldalletöltései számát 330 százalékkal emelte egyetlen jól menedzselt kampány segítségével.
Nem véletlenül alkalmaz sok cég külön embert vagy külső szakértőt arra, hogy Google-hirdetéseit kezelje. A haszonmaximalizáláshoz rendkívül komplex munka szükséges, amelyet csak olyan tud elvégezni, akinek már több éves tapasztalata van. Ez persze nem jelenti azt, hogy megközelíthetetlen lenne a módszer laikusok számára, maga a Google is rengeteg segítséget ad, hogy egyszerűbb kampányokat futtathassunk.


Ha kérdésed volna a Display kampányokkal, a keresőmarketinggel kapcsolatban, bátran tedd fel, otthon vagyunk a témában és szívesen elmondjuk, mit kell tudnod.

 

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk