Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

Érdemes-e 2022-ben is kriptovalutába fektetni?

Érdemes-e 2022-ben is kriptovalutába fektetni?

A kriptovaluták megjelenése fenekestől forgatta fel a világot, és hatalmas újdonságokat hozott magával az online felületeken történő fizetés, és általában a vagyonunk kezelése szempontjából. Sokan azonban úgy gondolják, hogy az úgynevezett „kripto-lufi” idén már végképp kipukkadhat, hiszen a virtuális valuták iránti érdeklődés egyre inkább csökken.

Mi lehet ebből az igazság és mennyire érdemes még 2022-ben is kriptovalutákba fektetni? Illetve, ha jó helyen szeretnénk tudni a pénzünket, mely valuták azok, melyekről az egyre szaporodó virtuális pénzek közül érdemes lesz odafigyelnünk?

Valóban összedőlhet a kriptopénz piaca?

A tavalyi év úgy tűnik, kedvezőnek bizonyult a kriptovaluták piaca számára. A legnépszerűbb virtuális fizetőeszköz, a BitCoin ugyanis csaknem 70 százalékos emelkedést ért el, melynek köszönhetően a teljes kriptopiacot összesen 2000 milliárd dollár értékűvé vált. Ez jó előjelnek tűnik, ennek ellenére sok szakértő továbbra is szkeptikusan vélekedik a további növekedéssel kapcsolatban.

Sőt, a legnagyobb elemzők egytől egyig komoly visszaesést vizionálnak, melynek oka nem más, mint a kriptovalutákat érintő, egyre szigorúbb törvényi szabályozások bevezetése. Egyre több ország pénzügyi felügyelete és szabályozó hatósága lép fel ugyanis a virtuális fizetőeszközök ellen.

Kína minden, digitális pénzekkel kapcsolatos tevékenység illegálissá tett, míg Nyugaton a Bank of England, a Federal Reserve és az Európai Központi Bank is egyre nagyobb problémát lát abban, hogy a kriptovaluták segítségével lebonyolított tranzakciók gyakorlatilag követhetetlenek, így sok esetben biztosítanak jó alapot az illegális tevékenységek számára.

Sőt, tovább nehezíti a helyzetet, hogy a kriptobányászat egyre nagyobb költségekkel jár, így gyakorlatilag a virtuális pénzek emiatt is sokat vesztenek értékükből. A veszélyek tehát valósak, ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy a kriptopiacot a biztos bukás fenyegetné. Épp ellenkezőleg.

Új erőre kaphatnak a kriptovaluták?

Bizonyos elemzők szerint a 2022-es kifejezetten új lehetőséget tartogat a kriptopénzek számára, és egy új, fellendülő időszakkal kecsegteti a befektetőket. Ennek egyik oka, hogy világszerte egyre nagyobb érdeklődés övezi a decentralizált pénzügyi szolgáltatásokat, melyekhez a kriptopénzek létezése, illetve a kriptovaluták tárolására és kezelésével kapcsolatok folyamatok kézben kézben tartására szolgáló blokklánc elengedhetetlenül szükséges.

Ez pedig egy olyan dolog, melyből az újabb, fejlettebb blokklánchoz tartozó kriptopénzek (például a rendkívül népszer Ethereum) sokat profitálhatnak, hiszen gyakorlatilag biztosíthatják ezen keersztül saját, hosszútávú fennmaradásukat.

A mémek kora leáldozott

A másik ok, ami miatt a kripto tovább erősödhet, meglepő módon a már említett szabályozásokban rejlik. Az új törvények ugyanis gyakorlatilag megtisztítják a piacot, és csak azok a szereplők maradnak életképesek, akiknek a valutája valóban erős, az ügyfeleknek pedig érdemes abba valódi pénzt fektetniük.

Két évvel ezelőtt ugyanis, a kriptovaluták igazi berobbanása idején virágkorukat élték a humoros, internetes szubkultúrán és mémeken alapuló kriptovaluták, mint a Dogecoin. Azonban ezeknek a fizetőeszközöknek az új szabályozások és a lanyhuló piaci igény miatt egyaránt nagy valószínűséggel leáldozott az idejük. 

Abban az esetben tehát, ha továbbra is virtuális fizetőeszközökbe szeretnénk fektetni a pénzünket, érdemes az olyan, stabil megoldásokat választani, mint a BitCoin vagy az Ethereum, melyek az időszakos mélypontok ellenére is képesek a felszínen maradni, és előre láthatólag még hosszú távon valós fizetési opcióként maradnak velünk.
 

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk