Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

3+1 dolog, ami a tökéletes webdesign szempontjából nélkülözhetetlen

3+1 dolog, ami a tökéletes webdesign szempontjából nélkülözhetetlen

Egy weboldal sikere több tényezőn múlik. Ezek közül az egyik legfontosabb a webdesign, hiszen a tervezés egy honlap megjelenését és funkcióját is meghatározza. De vajon beszélhetünk-e tökéletes végeredményről egy kreatív munka esetén? És amennyiben igen, mitől függ az, hogy egy webdesign sikeres lesz-e a leendő látogatók körében?

Ebben a bejegyzésben annak jártunk utána, melyek azok az alapvető dolgok, melyek egy weboldalt képesek egyszerre mutatóssá és tökéletesen működőképessé is tenni. Egyszóval megmutatjuk a tökéletes webdesign nélkülözhetetlen fundamentumait!

A jó webdesign alapja: a felhasználóbarát kialakítás

Amikor a webdesign kerül szóba, sokan rögtön egy weboldal megjelenésére gondolnak. A tervező feladatai azonban nem merülnek ki a külső kialakításában. A webdesign szerves része a felhasználói élmény megtervezése, ezáltal pedig a megfelelő funkciók és az egyszerű, átlátható, de hatékony navigáció kialakítása is.

Abban az esetben, ha ez hiányzik, a weboldal félkarú óriás, hiszen hiába mutatós, ha kezelhetetlen. Akik felkeresik az oldalad, általában gyorsan és könnyedén szeretnének tájékozódni. Fontos számukra a hatékonyság és az egyszerű kezelhetőség, éppen ezért a jó webdesign egyik alapvető feltétele a felhasználóbarát kialakítás megtervezése.

Kulcs a maximális látogatószám eléréséhez: a reszponzivitás

Az elmúlt évtizedben lezajlott az okoseszközök forradalma. Szinte már nem is létezik olyan felhasználó, aki ne böngészné a netet munkába menet telefonján vagy utazásközben tabletén. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy egy weboldal megjelenése ne legyen statikus, azaz képes legyen alkalmazkodni a különböző eszközök különböző kijelző méreteihez.

A reszponzivitás tehát mára olyan dolog, mely nélkül jó webdesign nem létezhet. Mutasson ugyanis egy honlap bármilyen jól, legyen bármennyire rendbe funkcionalitás terén, ha mobilon megnyitva a design szétesik, abban az esetben a felhasználói élmény hatalmasat csökken. Ezáltal pedig rengeteg potenciális látogatót fogunk veszíteni. 

Fontos az egyediség: tűnj ki a tömegből!

Az egyedi webfejlesztés segítségével gyakorlatilag nincsenek határok. Egy jó webdesigner képes megvalósítani a legvadabb álmaidat is, és szinte bármit működőképessé tenni. Éppen ezért nem érdemes arra törekedni, hogy olyan legyél, mint mások.

Sokan nem használják ki az egyedi fejlesztésben rejlő lehetőségeket, és azt szeretnék, hogy weboldaluk a konkurenciára hasonlítson. Ez azonban csak azt sugallja, hogy nem vagy elég egyedi, nem tudsz kiemelkedni a tömegből. Néhány apróság átvétele persze jó ötlet lehet, azonban mindig figyelj arra, hogy az igazán jó webdesign sosem szolgai másoláson, sokkal inkább valami új és izgalmas dolog megteremtésén alapul!

Ne feledd: a kevesebb néha több

Végül, de nem utolsósorban érdemes nem megfeledkezni arról, hogy a kevesebb néha több. Ez azt jelenti, hogy a mértéktartó, letisztult megjelenés sokkal több eredményre tud vezetni, mint a túlzsúfolt, vizuális elemekkel túlterhelt külső.

És habár a webdesign trendek folyamatosan, évről évre változnak, az egyszerű (ámde nagyszerű) külső örök dolognak számít, és a legvadabb trendek idején sem igazán lehet mellé nyúlni vele. A lényeg, hogy az esztétikus megjelenés mellett törekedjünk a felhasználóbarát funkcionalitás és az akadálymentes navigáció kialakításra. A tökéletes élmény kialakítása érdekében fontos, hogy oldalunk megjelenésének kialakítását tapasztalt webdesignerre bízzuk.
 

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk