Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

3 tipp, amely segít növelni weboldalad felhasználói élményét

3 tipp, amely segít növelni weboldalad felhasználói élményét

A felhasználói élmény egy komplex fogalom. Ha azonban szeretnénk a végletekig egyszerűsíteni, akkor azt mondanánk, hogy azon érzések összességét jelenti, amiket egy látogató a webhelyre kattintva érez. Ennek az érzésnek a kialakulását pedig rengeteg dolog befolyásolhatja, a megjelenéstől kezdve egészen a megfelelő funkcionalitásig.

Most mutatunk néhány tippet, amelyek segíthetnek abban, hogy maximalizálhasd a felhasználói élményt saját weboldaladon, ezáltal pedig több visszatérő látogatót és ügyfelet szerezhess!

Helytállni minden körülmények közt: a reszponzivitás jelentősége

Napjainkra a tartalomfogyasztási szokások teljes mértékben átalakultak. Tökéletesen illusztrálja ezt az, hogy bizonyos statisztikák szerint a netes forgalom több mint fele (egész pontosan 62.06 százaléka) már nem asztali számítógépekről és laptopokról, hanem okoseszközökről zajlik. Ez a szám néhány évvel ezelőtt, 2015-ben még csak 31,16 százalék volt. Ez pedig hatalmas növekedés.

Az okostelefonról és tabletről netezők számának megugrása remekül illusztrálja azt, miért fontos, hogy egy weboldal alkalmazkodóképes legyen. Arról már nem is beszélve, hogy egy nem reszponzív honlap SEO szempontjából sem teljesít jól. Amennyiben tehát nem fektetünk energiát abba, hogy oldalunk reszponzív legyen, és megfelelő módon alkalmazkodjon a különböző eszközök eltérő kijelzőméreteihez, sajnos hiába várjuk a sikert. 

Azt is mondhatnánk, hogy a reszponzivitás mára alapfeltétellé vált, és ha szeretnénk maximalizálni a weboldalunk által nyújtott felhasználói élményt, abban az esetben érdemes ezen a ponton kezdenünk. ha nem tudjuk, hogyan is vágjunk bele, érdemes olyan webdesigner szakember segítségét kérnünk, aki jól ismeri a trendeket, a reszponzivitásra pedig munkája során nem afféle extra, hanem egy szükséges alapként tekint.

Nem elveszni a rengetegben: az egyszerű navigáció kulcsfontosságú

Gyakran szokták emlegetni azt, hogy egy weboldal esetében mennyire fontos a megjelenés. A látogatók ugyanis az első benyomás hatására pillanatok alatt képesek eldönteni azt, hogy szeretnének-e időt tölteni egy honlapon, vagy sem. Abban az esetben sem szabad azonban hátra dőlnöd, ha az oldalad külsejével sikerült megnyerned őket. Ezzel az első nagy csatán már túl vagy persze, de a győztes háborúhoz kevés lesz.

Az esztétikus megjelenés ugyanis mit sem ér funkcionalitás nélkül. A maximális felhasználói élmény érdekében fontos, hogy a tartalom könnyedén elérhető legyen, ennek érdekében pedig egyszerű, átlátható navigációt és logikus tartalomszerkezetet alkalmazzunk. Ideális esetben a látogatóknak szinte gondolkodás nélkül tudniuk kell, hova is kell kattintaniuk az áhított tartalomért.

Ha ugyanis egy felhasználónak túl sokat kell keresgélnie, abban az esetben hamar meggondolhatja magát. A te weboldalad mellett pedig egészen biztosan talál olyan, konkurens honlapot, ami egyszerű és hatékony módon teszi számára elérhetővé a számára fontos kontentet.

Ne a célközönség legyen a kísérleti nyúl: mindig tesztelj!

Az igazán sikeres projektek általában nagyon ritkán kerülnek a célközönség elé anélkül, hogy élesítés előtt tesztelték volna őket. Nincs ez másképp a sikeres weboldalak esetében sem. A megfelelő célcsoport segítségével történő tesztelés segít feltárni az elsőre nem feltétlenül látható hibákat még azelőtt, hogy azok problémát okozhatnának élesben, ezáltal pedig csorbítanák a felhasználói élményt és rossz képet festenének a márkádról.

A tesztelés ráadásul nemcsak a felhasználói élmény szempontjából fontos, de segít abban, hogy hatékonyan növelhesd a konverziós arányt, és hogy megbizonyosodj arról, hogy az oldalad minden szempontból megbízható.
 

Címkék:

  • webdesign,
  • webdesigner

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk