Kérj tőlünk ajánlatot

Intro

Az ajánlatkérés ingyenes, nem jár semmilyen kötelezettséggel. 
Mire számíthatsz a form kitöltése után?
24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egy időpontot egyeztetünk veled egy személyes vagy online találkozóra, hogy részletesen megbeszéljük az ajánlatkérés tárgyát. A meeting után tudjuk elkészíteni ajánlatunkat amit a megbeszélést követő 5 munkanapon belül elkészítünk és megküldünk.

Bal
Kozep
Jobb
Outro

24 ÓRÁN BELÜL FELVESSZÜK VELED A KAPCSOLATOT!*

*munkanapokon

Kérj tőlünk ajánlatot

3 dolog, amit egy sikeres weboldalon sosem látsz

3 dolog, amit egy sikeres weboldalon sosem látsz

Egy weboldal sikere összetett dolog, mely rengeteg apróságon múlhat. Többek közt az olyan webdesign terén elkövetett hibákon is, melyeket sokan észre sem vesznek elsőre, a látogatók számára azonban mégis rendkívül zavaróak lehetnek.

Most mutatunk 3 olyan általános hibát, melyek a legjobb tartalommal rendelkező weboldalról is elriaszthatják a látogatókat. És megmutatjuk azt is, hogyan kerülheted el ezeket saját weboldalad felépítése során, ezzel is növelve a felhasználói élményt.

Kisméretű elemek és betűk: tudd, hol az alsó határ!

Egy weboldal navigációja szempontjából a legfontosabb dolgok az interaktív elemek. Abban az esetben, ha a gombok vagy a linkek túlságosan kicsik, a felhasználók nagy eséllyel hibáznak a kattintás során, rosszabb esetben meg sem találják a navigációhoz szükséges elemeket. Ez pedig rendkívül negatívan befolyásolja a felhasználói élményt.

Annak érdekében, hogy az interaktív elemek minden eszközön jól láthatóak egyenek, érdemes őket legalább 48 x 48 pixeles méretben tervezni. Fontos továbbá az is, hogy a félrekattintások elkerülése végett a gombok körül legalább 10 mm-es margó legyen.

Hasonló a helyzet a túlzottan kisméretű betűkkel is, hiszen ezek nehezen olvashatóvá teszik a szöveges tartalmat és zsúfolt látszatot keltenek az oldalon. Annak érdekében, hogy a weboldaladon megjelenő kontent minden készüléken jól látható és olvasható legyen, érdemes legalább 16 px-es betűméretet és 1,5-es sorközt alkalmaznod.

Felesleges animációk: ne terheld túl a látogatókat

A kétezres évek első felében hatalmas sikere volt az interaktív weboldalaknak. A Flash megjelenése lehetővé tette ugyanis, hogy szinte minden kattintható és mozgatható legyen, zenéljen, villogjon vagy beszéljen. Ezt az emberek egy ideig imádták, azonban idővel besokalltak a rengeteg, felesleges elemtől, és mára kifejezetten idegenkednek a túlságosan sok interaktív elemmel vagy animációval terhelt weboldalaktól.

Éppen ezért sokkal inkább nyerő a minimalista, átlátható design, mely profizmust és szakértelmet sugároz. Ahhoz, hogy elnyerd a látogatók tetszését, nincs szükséged felesleges elemekre, hiszen sokkal fontosabb ennél a tartalom és az ízléses megjelenés. 

Ettől függetlenül persze pár animált elem (például a fejlécben futó, rövid videó - szigorúan hang nélkül!) megjelenítése egyáltalán nem árthat. A lényeg, hogy minden esetben figyelj az arányokra, és ne hagyd, hogy a mozgó és interaktív elemek elrabolják a show-t és átvegyék az irányítást a honlapod felett. Ezt ugyanis a felhasználói élmény bánja majd!

A böngészést megzavaró megoldások: vigyázz a használatukkal

Sokan gondolják úgy, hogy a különböző felugró ablakok, feliratkozásra és letöltésre ösztönző pop-upok jó megoldást jelentenek, és valóban rengeteg új, aktív feliratkozót, vásárlót szerezhetnek az oldalnak. Az igazság azonban az, hogy a vásárlást, böngészést félbeszakító elemeket senki sem szereti. A legtöbb látogató még akkor sem, ha ezek a pop-upok valamilyen különleges ajánlatot kínálnak fel számára.

Akadnak persze kivételek is. Egy webshop esetében kilépés vagy a kosár elhagyása előtt jó megoldás lehet egy kedvezmény felajánlása, vagy egy cikk végigolvasása után a feliratkozás lehetőségének meglebegtetése. Fontos azonban, hogy ezekkel a megoldásokkal minden esetben óvatosan kell bánni, hiszen könnyen előfordulhat, hogy egy-két pop-up is elég ahhoz, hogy a látogatók besokalljanak.

Hogyan lehet tökéletes a weboldalad?

Annak érdekében, hogy honlapod kívül-belül rendben legyen, érdemes elfelejtened az ingyenes honlaptervező megoldásokat. A spórolás persze csábító lehet, azonban a rövidtávú előnyök helyett érdemes hosszabb távon gondolkodnod.

A százszázalékos személyre szabhatóság és a tökéletes megjelenés érdekében éppen ezért érdemes együtt dolgoznod egy olyan webfejlesztő csapattal, melynek tagjai mind funkcionalitását, mind megjelenését tekintve olyan honlapot tudnak építeni számodra, ami egyrészt a szakmai elvárásoknak, másrészt pedig célközönséged igényeinek is képes minden szempontból megfelelni!

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk