Az első lépésektől az utolsóig - Így készült a Tudomány Nyelviskola online tananyaga 1.

Az első lépésektől az utolsóig - Így készült a Tudomány Nyelviskola online tananyaga 1.

Amikor valakinek a fejében megszületik a nagy ötlet, és úgy dönt, hogy az internetre viszi azt, akkor a legnehezebb, mégis legfontosabb feladat a megfelelő partner kiválasztása a projekthez. A Tudomány Nyelviskola egy olyan interaktív tananyagot álmodott meg, ami szórakoztató és játékos formában ismerteti meg a gyerekeket – na és persze az érdeklődő felnőtteket – az angol nyelv rejtelmeivel, fejleszti a tanulók szókincsét, és a nyelvtanra is nagy hangsúlyt fektet. Lényeges szempont volt továbbá, hogy ne csupán asztali gépeken, hanem mobileszközökön is gond nélkül fusson az oldal, külön applikáció nélkül.

A feladat meglehetősen összetettnek ígérkezett, és amikor elolvastuk a kiírást, rögtön tudtuk, hogy ez nekünk való kihívás. A pályázat megnyerése után azonnal bele is vágtunk a közös munkába, és bár a megbízónknak csak kevés tapasztalata volt a területen, a folyamatos egyeztetéseknek, valamint fejlesztőink szakmai felkészültségének köszönhetően zökkenőmentesen zajlott az együttműködés. Az általunk javasolt innovatív és építő jellegű megoldásoknak is köszönhetően a weboldal fejlesztés végeredménye könnyen kezelhető, jó felépítésű és nem utolsósorban funkcionális lett.

Ahhoz, hogy a projekt megkapja a digitális tananyag minősítést, számtalan kritériumnak kellett megfelelnie. Az értékelés hat paraméter alapján történt – ezek a működési környezet, a funkcionalitás, a digitális tipográfia, az információbiztonság, a technológiai kidolgozottság, valamint a szabványoknak való megfelelés. A honlap valamennyi szempontnak maximálisan, azaz száz százalékban eleget tett, amire különösen büszkék vagyunk. A szakvéleményben külön kiemelésre került, hogy az okostelefonokon és tableteken való használathoz nincs szükség alkalmazásra, ehelyett a mobileszközökre történő optimalizálást választottuk, mint kézenfekvő és gazdaságos megoldást.

A nyelviskola online tananyagáról, valamint a fejlesztés részleteiről bővebben a következő cikkünkben olvashattok.

0 hozzászólás
Összes mutatása

További olvasásra ajánljuk